Profile number 106531

Softwarebedrijf met SaaS-product

23/06/2023 Date added

Located in

Brussel

Also interesting for this region (s)

All of the country

General information

Sector

IT service

Type of company

Software development

Legal entity

Private limited company

Type of transaction

Shares

Life phase enterprise

Growing

Employees in FTE

5 - 10

Type of buyer

  • MBI candidate
  • Strategic acquisition
  • Investor


Financial information

Turnover last financial year

€ 500.000 - € 1.000.000

Asking price

To be agreed

Earnings before taxes

€ 250.000 - € 500.000


Company history/background

In 2017 begonnen we als een e-commercebedrijf voor kleine en middelgrote ondernemingen. Onze focus lag op het ondersteunen deze ondernemingen bij het opzetten van hun online aanwezigheid. In 2020 hebben we ons portfolio uitgebreid met een intern-ontwikkeld geintegreerd kassasysteem, waardoor klanten hun online en offline verkoopkanalen efficient konden synchroniseren. Overheen de jaren zijn we gegroeid tot een stabiel bedrijf met zes werknemers. Meer dan de helft van onze omzet is recurrent, wat getuigt van de waarde die we bieden en het vertrouwen dat we hebben opgebouwd.


Company activities

Ons bedrijf is gespecialiseerd in het leveren van totaaloplossingen voor zowel e-commerce als kassasystemen. We bieden geintegreerde software die naadloos werkt voor zowel online als offline verkoopkanalen. We gaan verder dan alleen het verkopen van software; we zorgen ook voor de installatie en bieden uitgebreide ondersteuning. Of het nu gaat om het opzetten van een gebruiksvriendelijke webshop of het synchroniseren van voorraadbeheer en verkooptransacties tussen fysieke en online winkels, wij staan klaar om onze klanten te helpen bij elke stap van het proces. Met onze totaaloplossing zorgen we ervoor dat bedrijven efficient en effectief kunnen opereren in een snel-evoluerende markt.


Unique selling points

Met een omzet van nagenoeg een miljoen euro, zijn we trots op onze succesvolle bedrijfsresultaten. Onze groei is te danken aan de loyaliteit van ongeveer 1000 klanten, die allemaal een jaarlijks recurrent software-abonnement hebben. Ongeveer de helft van onze facturatie is recurrent, wat getuigt van het vertrouwen dat ze in onze oplossingen hebben. Ondersteund door een team van zes werknemers hebben we een uiterst efficiente setup ontwikkeld, waardoor we een gemiddelde winstmarge van 30% kunnen behalen. We blijven ons inzetten om waarde toe te voegen aan het succes van onze klanten en onze positie in de markt verder te versterken.


Other

Recentelijk zijn we benaderd voor een strategische overname, wat getuigt van de waarde en potentieel van ons bedrijf. Hoewel we inzien dat het huidige economische klimaat niet ideaal is om een verkoop te overwegen, staan we open om onze opties beter te leren kennen. We zijn bereid om eerste contacten te leggen met potentiele overnemers en de mogelijkheden te verkennen.


Softwarebedrijf met SaaS-product
Region
Brussel
Sector
IT service
Type
For sale
Turnover
500.000 - 1.000.000
Overname
To be agreed

This profile has been put on-hold by the user. It cannot be responded to at this time.