Profile number 68309
25/07/2018 Date added
Located in
Europe
Sector
Leisure
Type of company
Other
Legal entity
One - man business
Type of transaction
Assets / liabilities
Life phase enterprise
Full-grown
Employees in FTE
< 5
Type of buyer
Turnover last financial year
Confidential
Asking price
€ 100.000 - € 250.000
Earnings before taxes
Confidential
Per direct over te nemen een uniek en succesvol bedrijf met Internationale bekendheid. Gelegen op een toplocatie in het centrum van Cannes en op loopafstand van het strand, station en Palais de Festival. Cannes is van oudsher bekend door de jaarlijkse internationale congressen en de beroemde Cannes Film Festival dat jaarlijks duizenden bezoekers trekt.
Sinds 2011 ontwikkelde het bedrijf verschillende culinaire activiteiten:
Het huiskamer restaurant, bestaande uit 20 couverts en verdeeld over twee ruimtes serveert Franse, Mediterrane en internationale gerechten van topniveau
Onderscheidingen: Michelin accreditatie, Asian Top Restaurant awards, Luxury Travelguide awards, Certificate of excellence en vele andere awards.
- Zeer populaire kooklessen voor alle niveaus gaan uit van verse seizoensproducten en hanteren moderne en innovatieve menu’s
- Chef aan huis services (in villa’s en op jachten)
- Catering voornamelijk voor deelnemers en bezoekers van congressen en festivals
- Kaas en wijnproeverij
- Gourmet picknicks met bootvervoer
Onderscheidend vermogen:
- Het bedrijf wordt met passie gerund.
- Concepten zijn zeer sterk gevormd door de eigenaresse/chef-kok.
- Toonaangevend in de regio
- Het enige bedrijf in z’n soort in Cannes
- Het bedrijf genereert uitgebreide (gratis) publiciteit w.o. dagbladen (Le Figaro) gerenommeerde tijdschriften w.o. (Elle, Parijs)
Televisie (BBC) en film.
- Gebruik van verse en seizoensvolgende top-producten
- Uitstekende service
- Professioneel/vakkennis
- Betrouwbaar
- Vriendelijk en uitnodigende sfeer
- Private dining (zeer geliefd bij de zakelijke gasten)
- Zeer gekwalificeerd personeel (niet vast in dienst, maar kan aanblijven indien gewenst)
De exploitatie wordt gevoerd in een goed bereikbaar statig huurpand gevestigd in een mooi appartementsgebouw. Totale oppervlakte 75m2 Het appartement is geschikt om werk en wonen te combineren. De keuken is niet erg groot maar wel goed geoutilleerd en voorzien van alle benodigde apparatuur. Op de diverse reserveringssites scoort het bedrijf zeer goed. Tussen 2014 en 2018 behaalde het bedrijf maar liefst 11 prijzen. In 2017 werd het restaurant gedeelte van het bedrijf gekozen tot de 20 beste privé restaurants van Zuid-Frankrijk. Het restaurant heeft een vast klantenbestand, en vele klanten komen jaarlijks terug.
De overname betreft: Het bedrijfsconcept met alle genoemde activiteiten.
- Bedrijfsinrichting, goodwill, inventaris, handelsnaam, website, facebook pagina, Instagram, reputatie, huur van het pand en overige lopende contracten met lokale-en internationale touroperators
- Medewerkers werken als zelfstandige
- Een bedrijf met enorme groeipotentieel
De onderneming is ideaal voor een koppel of twee vrienden die avontuurlijk zijn ingesteld. Dit is een dynamisch, klein en heel druk bedrijf. Om het stressniveau en de kosten te drukken is een overname door twee personen daarom aan te raden. Verder zijn affiniteit en ervaring in de branche van belang. Daarnaast moet de overnamekandidaat beschikken over een goed zakelijk inzicht. Engelse taal is een vereiste, Frans is niet persé noodzakelijk, maar wel een pré.
Je komt in een gespreid bedje terecht, door intensieve marketinginzet en topprestaties in de keuken is dit bedrijf uitgegroeid tot een van de culinaire leaders in de regio en heeft het hier een zeer groot marktaandeel verworven.
Vraagprijs voor deze onderneming ligt rond de € 200.000. Om dit prachtig bedrijf over te nemen is een eigen vermogen van minimaal € 50.000,- vereist. Alleen reageren bij serieuze interesse.