Profiel nr. 108532

Te Koop: Specialist in Eiken Gebouwen en Duurzame Houtconstructies in de Benelux

15/10/2024 Geplaatst

Gevestigd in

Antwerpen

Ook interessant voor

Heel België

Algemene informatie

Branche

Bouw

Soort bedrijf

Overig

Rechtsvorm

bvba

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname
  • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 500.000 - € 1.000.000

Indicatie overnamebedrag

€ 100.000 - € 250.000

Resultaat voor belasting

€ 0 - € 100.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

Opgericht in 1995 als familiebedrijf, begonnen we met het bouwen van ambachtelijke eikenhouten bijgebouwen in de regio Noord-Antwerpen. Vakmanschap en kwaliteit stonden vanaf dag een centraal. In 2014 werd het bedrijf overgenomen door de tweede generatie, wat leidde tot een uitbreiding in grotere projecten zoals aanbouwen, gastenverblijven en luxe poolhouses. Om in te spelen op de toenemende vraag naar duurzame bouwmethodes, werd daarnaast een tweede bedrijf opgericht. Deze divisie richt zich op circulaire houtbouw, waarbij ecologische materialen worden toegepast in woningen, aanbouwen en opbouwen. Beide bedrijven vullen elkaar aan door hun focus op duurzaamheid, esthetiek en ambachtelijk vakmanschap.

Deze diversificatie heeft niet alleen ons klantenbestand vergroot, maar ook onze werkregio aanzienlijk uitgebreid. Waar we vroeger vooral actief waren in Noord-Antwerpen, realiseren we nu projecten door geheel Vlaanderen en soms zelfs in Nederland. Deze bredere dekking s


Activiteiten van het bedrijf

Wij vertalen de wensen van onze klanten in prachtige, op maat gemaakte projecten die een blijvende meerwaarde geven aan hun eigendom. Met onze ambachtelijke eikenhouten constructies richten we ons voornamelijk op het hogere segment, waar kwaliteit, vakmanschap en esthetiek de boventoon voeren. Voor onze circulaire houtbouwprojecten bedienen we een diverser klantenbestand, waarbij het bouwen met een zo laag mogelijke ecologische voetafdruk centraal staat. We realiseren projecten door heel Vlaanderen en soms ook in Nederland. 

Voor de uitvoering werken we nauw samen met diverse gespecialiseerde toeleveranciers en onderaannemers om elk project tot een succesvol einde te brengen, zonder eigen bouwpersoneel in dienst te hebben. Waardoor de operationele lasten beperkt blijven. Dit maakt het bedrijf bijzonder aantrekkelijk voor kopers die direct resultaat willen zien zonder zich zorgen te maken over personeelsbeheer of onderhoud van machines en apparatuur.


Onderscheidend vermogen

In de afgelopen jaren hebben we een uitstekende reputatie opgebouwd, die breed erkend wordt in de markt. Dit familiebedrijf heeft zijn wortels in ambachtelijk vakmanschap en staat bekend om de hoge kwaliteit van zijn projecten. Deze naam is synoniem geworden met betrouwbaarheid en esthetische, op maat gemaakte houtconstructies. Dit maakt het bedrijf bijzonder aantrekkelijk voor het hogere marktsegment in zowel Vlaanderen als Nederland.

Een van onze grootste troeven is de efficiente bedrijfsstructuur. Door productie uit te besteden, kunnen we ons volledig richten op het leveren van hoogwaardige projecten zonder de operationele kosten van een machinepark of personeel in dienst. Dit biedt een koper de mogelijkheid om direct te starten zonder zware investeringen in infrastructuur.

Het bedrijf biedt volop ruimte voor groei en uitbreiding. De flexibele structuur maakt het eenvoudig om het bedrijf op te schalen naar andere regio’s of sectoren. De bestaande sterke naam en


Overig

Dit bedrijf biedt een unieke kans voor kopers die willen investeren in een goed gepositioneerde onderneming binnen de houtbouwsector. Een koper met affiniteit voor hoogwaardige, ambachtelijke producten en een visie op ecologisch bouwen zou perfect passen. Door de sterke naam en reputatie is het bedrijf goed gepositioneerd in de markt, met een breed klantenbestand en loyale partners.

Het bedrijf biedt flexibiliteit door geen eigen productiefaciliteiten of personeel te hebben, wat kosten en operationele lasten aanzienlijk verlaagt. Een koper kan zich volledig richten op verdere groei en uitbreiding van het aanbod, met de mogelijkheid om de bestaande processen en structuren snel over te nemen zonder zware investeringen in infrastructuur. Bovendien biedt de focus op circulaire en ecologische bouwmethoden een sterke positionering richting de toekomst en de aankomende regelgeving.

De ideale koper ziet kansen in het uitbreiden van het klantenbestand of het benutten van scha


Te Koop: Specialist in Eiken Gebouwen en Duurzame Houtconstructies in de Benelux
Regio
Antwerpen
Branche
Bouw
Type
Te koop aangeboden
Omzet
500.000 - 1.000.000
Overname
100.000 - 250.000
Contact met dit profiel Bewaar als favoriet

Interesse of meer informatie?

Je kunt gratis en vrijblijvend in contact komen met de aanbieder van het profiel. Na het invullen van je e-mailadres kun je je interesse kenbaar maken of meer informatie aanvragen. De door ons gevraagde data zijn uitsluitend bedoeld voor het leggen van contact en zullen dan ook discreet behandeld worden door de ontvangende partij.

Zo kom je in contact:

  • Vul hieronder je e-mailadres in
  • Wanneer deze reeds bekend is, log in of klik op wachtwoord vergeten
  • Vul vervolgens het reactieformulier in en verzend het
  • Wij controleren je reactie en sturen hem door naar de aanbieder
  • De aanbieder neemt binnen 7 dagen contact met je op
  • Na 7 dagen niks gehoord? Laat het ons weten


Begeleidende tekst voor aanbieder

  • Stel eventuele vragen
  • Geef aan vanwaar er interesse is
  • Vertel iets over je achtergrond

Beschikbaar eigen vermogen

Let op: voor financiering van een bedrijfsovername is minimaal 25% eigen inbreng vereist.


Deze gegevens zijn enkel bedoeld voor het tot stand brengen van contact. De gegevens worden door ons gecontroleerd voordat we ze doorsturen naar de aanbieder. Reacties die incompleet zijn of niet kloppende gegevens bevatten worden niet doorgestuurd.

Postcode

Vul uw postcode en huisnummer in en uw adres wordt automatisch geladen.


E-mail

Vul de juiste gegevens in, zodat de profielplaatser contact met je op kan nemen.

Telefoon

Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.

Mobiele Telefoon

Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.


Na het plaatsen van deze reactie wordt automatisch een account voor je aangemaakt. Van hieruit kun je makkelijk deze en eventuele volgende reacties beheren. Creëer hieronder een wachtwoord. Het wachtwoord moet minimaal 6 karakters lang zijn.